Apila Pepita

_MG_5292_netti
(c) Sonja Siikanen

”Yritän aina auttaa muita ja mahdollisuuksieni mukaan mahdollistaa myös muiden taiteilijoiden työskentelyä vetämällä erilaisia projekteja, esimerkiksi Rikki-projektissa moni nuori taiteilija on päässyt esiin. Pyrin parhaani mukaan auttamaan myös luontoa ja eläimiä olemalla vegaani ja elämällä mahdollisimman vähän kuluttavasti. Eläimet ovat minulle todella tärkeitä ja olen iloinen, että pystyin tarjoamaan Dasco-koiralleni mahdollisuuden sen jälkeen, kun se oli elänyt Romaniassa katukoirana. Kommentoin ihmisten positiivisia puolia herkästi, koska olen oppinut, kuinka suuri merkitys toisen ihmisen sanoilla voi olla. Olen ylpeä siitä, että teen parhaani.

Rakastan Suomen järviä ja metsiä. Suomessa on niin vähän ihmisiä, että luonnolle jää tilaa. Koiran kanssa on ihanaa lenkkeillä, tutkia luontoa, metsätyyppejä ja niiden kasveja ja eläimiä. Suomi on hyvinvointivaltio ja ihmisten saama tuki on korkeaa, vaikka ei täydellistä. En uskaltaisi muuttaa maahan, jossa ei ole yhteiskunnan tarjoamaa sosiaaliturvaa.

Minua ahdistaa suomalaisten ahdasmielisyys ja eri ihmistyyppeihin kohdistuva viha. Olen itse aika etuoikeutettu enkä kohtaa vihaa kovin paljon, mutta monen, räikeämmin erilaisen ihmisen, elämä on vaikeampaa. Toivoisin, että ihmiset tutustuisivat pelkäämänsä vähemmistön edustajiin, se on ainoa keino vähentää vihaa ja ennakkoluuloja.”

Apila Pepita,
sarjakuvataiteilija, kuvittaja

”I always try to help others and if possible try and help other artists’ work by organizing different projects. For example in Rikki-project many young artists have gotten recognition. I try my best to help the nature and animals by being a vegan and consuming as little as possible. Animals are very important to me and I’m happy that I was able to offer my dog Dasco a chance after he had been living in Romania as a stray dog. I comment on people’s positive sides, because I have learnt the impact of others words. I’m proud that I do my best.

I love the Finnish lakes and forests. There is such a little amount of people in Finland that there’s room for nature. It’s nice to go on walks with my dog, explore nature, different kinds of forests and plants and animals. Finland is a wellfare state and the support people get is high quality, even if it’s not perfect. I wouldn’t be bold enough to move to a country where there isn’t support from the society.

What bothers me is the narrow-mindedness of Finns and the hatered towards different typestä of humans. I myself am quite privileged and don’t encounter hate that much, but for many glaringly different people life is harder. I wish people would get to know the people of the minorities they are scared of, it’s the only way to lessen the hate and prejudices.”

Apila Pepita,
comic artist

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: