Janita Autio

_MG_5720_netti(c) Sonja Siikanen

”Koen, että olen aika itsevarma ja tulen erilaisten ihmisten kanssa helposti toimeen. Olen avarakatseinen ja suhtaudun kaikkiin ihmisiin lähtökohtaisesti samalla tavalla. Pidän myös siitä, että olen kiltti ja todella pitkähermoinen. Ajattelin joskus, että kiltteys olisi huono piirre, mutta olen oppinut arvostamaan sitä itsessäni.

Reppureissasin monta vuotta ja ennen kuin löysin oman juttuni, koin kuuluvani vahvasti ulkomaille. Myöhemmin olen kuitenkin tajunnut, että Suomi on todella siisti maa! Täällä on paljon erilaisia paikkoja ja asioita, jos vertaan esimerkiksi Helsinkiä ja Raahea, josta olen kotoisin, näen suuren kontrastin niiden välillä. Arvostan ja rakastan luontoa ja merta, puhtautta, rauhaa ja turvallisuutta.

Haluaisin poistaa Suomesta negatiivisuuden ja kateuden. Varmasti kaikki tuntevat välillä kateutta, mutta sen ruokkiminen ja siihen jumittuminen on ikävää. Ihmiset voisivat tehdä enemmän valittamisen ja nettipalstoilla juoruamisen sijaan, keskittyä omaan tekemiseensä ja tehdä sellaisia asioita joista nauttivat.”

Janita Autio,
valokuvaaja

”I think I’m quite confident and get easily along with different kinds of people. I’m open-minded and my attitude towards everyone is the same per se. I also like the fact that I’m nice – before I thought that niceness was a bad trait, but I have learnt to appreciate it in me.

I backpacked for many years and before I found my thing, I felt strongly that I belonged abroad. Later I have realized that Finland is a very cool place! There are a lot of different places and things, if you compare for example Helsinki and Raahe, where I’m from, I see a huge contrast between them. I appreciate and love nature and the sea, cleanliness, peace and safety.

I would like to remove negativity and jealousy from Finland. I’m sure everyone feels jealous sometimes, but feeding it and getting stuck in it is a pity. People could do more  instead of complaining and gossiping on the internet, concentrate on their own stuff and doing things they enjoy.”

Janita Autio,
photographer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: