Yasmine Yamajako

_MG_5119_netti(c) Sonja Siikanen

”Pidän tällä hetkellä eniten niistä asioista, joita olen ennen eniten inhonnut: ihonväristäni, hiuksistani ja huulistani.

Pidän suomalaisesta luonnonläheisyydestä, perinteistä ja kansantaruista. Mummoni kertoi paljon kansantaruihin perustuvia tarinoita metsänhengistä ja tontuista ja mielestäni siinä on jotain todella hienoa. Rakastan yöttömiä öitä ja kesää, mutta myös muita vuodenaikoja.

Haluaisin muuttaa suomalaisten häpeän kulttuuria. Me ei uskalleta olla haavoittuvaisia tai näyttää tunteita ja siihen pohjautuu tietynlainen häpeä, joka liittyy myös alkoholikulttuuriin ja moniin ongelmiin. Soisin Suomelle vapautumisen siitä häpeästä.”

Yasmine Yamajako,
taiteilija

”Currently I like the things I used to hate the most: my skin color, my hair and my lips.

I like the Finnish closeness to nature, traditions and folktales. My grandma told a lot of stories based on folktales about wood spirits and elves and in my opinion there’s something really wonderful about that. I love the nightless nights and summer, but also other seasons.

I would like to change the Finnish culture of shame. We don’t dare to be vulnerable or show our feelings and it’s based on a certain shame which is also connected to the alcohol culture and many problems. I’d like to allow Finland to be free from that shame.”

Yasmine Yamajako,
artist

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: