Mona Eid

_MG_5369_netti(c) Sonja Siikanen

”Olen alkanut pitämään siitä ja hyväksymään sen, että olen moninainen ja ristiriitainen. Joskus olen todella introvertti ja tarvitsen paljon omaa tilaa, toisinaan taas olen hyvin sosiaalinen ja ihmisten kanssa viihtyvä. Tärkeää on että saan itse laittaa rajat. Olen hyvä kuuntelija, joustava ja sopeudun helposti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Olen rohkeampi kuin ennen.

Mistä pidät Suomessa? Yhteiskunnallinen vakaus ja pyrkimys tasa-arvoon. Pidän siitä että täällä on tilaa ja luontoa ympärillä. Kaikkialla ei näy ihmisen käden jälki. Pidän siitä että täällä saa olla hiljaa seurassakin eikä taukoja koeta kiusallisena. Olen kesäihminen, parasta Suomessa on maagiset, elokuiset kesäillat.

Toivoisin että olisimme armollisempia ja ystävällisempiä toisillemme. Haluaisin sellaisen yhteiskunnan, jossa tuntemattomia koeta uhkana ja olisimme solidaarisempia. Haluan että suomalaisuuden käsite olisi inklusiivisempi. Mäkin oon suomalainen. Haluan että myös herkkyyttä, haavoittuvaisuutta arvostetaan. Itse koen päässeeni paremmin kiinni itseeni kun täydellisyyden tavoittelu ja kontrolli ovat väistyneet. Tehokkuus- ja talouspuheet ovat rasittavia. Elämässä on muitakin arvoja. Meidän pitäisi myös puhua enemmän historiasta ja tunneilmapiiristä. Koen että täällä pidetään paljon sisällä asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi keskusteluilmapiiriin. Erimielisyyttä tai erilaisuutta on vaikea sietää. Konsensusilmapiiri on niin tärkeää, että erilaisia näkemyksiä on vaikea saada esiin, liekö tämä sisällissodan peruja. Ainoastaan yhdessä vaatimuksessa olen ehdoton: että kaikille sallitaan samat ihmisoikeudet ja oikeudet hyvään elämään. Sehän on rikkaus meille kaikille.

Mona Eid,
suunnittelija, opettaja, aktivisti

”I have started to like and accept the fact that I’m diverse and contradictory. Sometimes I’m very introverted and need space for myself and at times I’m extremely social and like being around people. The important thing is that I can set the boundaries myself. I’m a great listener, flexible and adapt easily to new places and situations. I’m braver than I was before.

Social stability and the endeavor for equality. I like that there’s space and nature around. You can’t see the human touch everywhere. I like that you can be silent even in company and pauses in conversation aren’t taken as something awkward. I’m a summer person and the best thing about Finland is the magical nights in August.

I wish we could be more merciful and kinder to each other. I would like a society where the unknown wasn’t seen as a thread and where there was more solidarity. I would like to see being Finnish as a more inclusive concept. I am a Finn as well. I also want to see sensitivity and vulnerability appreciated. In my experience, I feel like I have gotten to know myself only after the perfectionism and control have retreated. Efficiency and economy talk is tiresome. There are other values in life. We should also talk more about the history and atmosphere of feelings. In my experience people keep a lot of things to themselves and that effects the conversation atmosphere. Disagreement and differencies are hard to endure. The Consensus atmosphere is so important that different outlooks are hard to bring to light, this might be echoes from the civil war. In one demand I am undisputed: that everyone was allowed to have the same human rights and the right for a good life. That would only be richness for all of us.”

Mona Eid,
designer, teacher, activist

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: