Anna Koskenheimo

_MG_3530_netti(c) Sonja Siikanen

”Itsessäni pidän erityisesti rohkeudestani. Koen, että pystyn ja uskallan olla oma itseni, ajatellen, havainnoiden ja kirjoittaen. Pidän kyvystäni hengittää tätä maailmaa taiteen kautta ja palostani luoda jatkuvasti uutta.

Rakastan Suomen kieltä ja kulttuuria. Kielemme on äänteiltään hyvin pehmeä ja runollinen, ja se luo valtavasti mahdollisuuksia kielellä leikkimiseen ja maalailuun. Suomalainen kulttuuri on arvokasta niin musiikin, sanataiteen, kuvataiteen kuin teatteritaiteenkin puolesta.

Tahtoisin, että myös maamme päättäjät voisivat havahtua suomalaisen taide-elämän tämänhetkiseen taloudelliseen ja sosiaaliseen pahoinvointiin. Jos minulla olisi kaikki maailman valta, muuttaisin Suomen translain niin, että trans- ja muunsukupuolisille mahdollistettaisiin kaikki samat ihmisoikeudet kuin muille. Haluan, että kaikkia tämän maan ihmisryhmiä kohdellaan tasavertaisena, ja jokaisella yksilöllä on ihmisarvo, jota kaikilla muilla on velvollisuus kunnioittaa. ”

Anna Koskenheimo,
taiteilija, lukiolainen

”What I especially like about myself is my bravery. I feel like I can and dare to be myself, in thinking, in observing and in writing. I like my ability to breathe the world through art and my desire to constantly create something new.

I love the Finnish language and culture. Our language is phonetically very soft and poetic and it creates vast opportunities to play and paint with the language. Finnish culture is valuable in the form of music, literary art, visual arts as well as theatre.

I would like to see our political leaders become aware of the economical situation and social nausea of arts. If I had all the power in the world, I would change the Finnish Trans Act so that trans and non-binary people were given the same human rights as everyone else. I want that every single group of people was treated as equal, and that every individual had their human dignity that others have the responsibility to honor.”

Anna Koskenheimo,
artist, high school student

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: