Kaisu Jouppi

_MG_7906_netti(c) Sonja Siikanen

”Pidän siitä, että olen ujoudestani huolimatta uskaltanut lähteä esimerkiksi tekemään tätä työtä. Uskallan puhua ja puhun hyvin suoraan ja oikestaan mistä vain. Pystyn ratkomaan monia asioita puhumalla ja ajattelen, että koskaan ei ole liikaa puhetta.

Suomessa on hyvä asua, koska täällä on moni asia niin hyvin. On kiva tunne, kun voi ylpeillä kaikella mitä täältä löytyy; on luontoa ja hyvä koulutus, innovatiivisia ihmisiä ja hyviä tekijöitä. On hienoa, että yhteiskunta antaa mahdollisuuden olla esimerkiksi taiteilija ammatiltaan. Täällä on vapaus valita ja toteuttaa itseään ja unelmiaan, jokaisella on mahdollisuus siihen.

Haluaisin muuttaa Suomen turhaa byrokratiaa. Turvallisuus on mennyt överiksi – ihmiset voisivat suojella itseään ja läheisiään, eikä valtion tarvitsisi tehdä sitä erilaisilla laeilla ja säädöksillä. Toinen asia on ihmisten kateellisuus ja katkeruus. Jokaisen pitäisi vain muistaa keskittyä omaan juttuunsa ja antaa muiden olla. Muiden ihmisten tasa-arvoiset ihmisoikeudet tai esimerkiksi veganismi eivät ole keneltäkään pois. Suomalaiset tarvitsevat enemmän suvaitsevaisuutta itselle vieraita, turhia tai vaikeita asioita kohtaan”

Kaisu Jouppi,
valokuvaaja ja sisällöntuottaja

––

”I like that despite my shyness I have had the courage to start doing for example the job I’m doing. I dare to talk and I speak very straight forward and pretty much about anything. I’m able to solve many things by talking and I think that there is never too much talk.

Finland is a good country to live in, because so many things are so good here. It’s a nice feeling when you can be proud of everything you can find here, innovative people and good makers. It’s great that the society gives you the chance to be, for example a professional artist. You have the freedom to choose and fullfill yourself and your dreams, everyone can do that.

I would like to change the nonsense byrocracy of Finland. Safety has been taken over the top – people could protect themselves and the people around them, the government wouldn’t have to do it with different laws and regulations. Another thing is people’s jealousy and bitterness. Everyone should just remember to concentrate on their own thing and let other people be. Other people’s equal human rights or for example veganism doesn’t take anything from anyone. Finns need more tolerance towards the things that are foreign pointless or difficult to them.”

Kaisu Jouppi,
photographer & content provider

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: