Annika Karvonen

_MG_6686_netti(c) Sonja Siikanen

”Pidän itsessäni siitä, että olen yleensä aika reipas kokeilemaan, osaanko jotain. Uskon yleensä vakaasti, että ohjeita noudattamalla ja miettimällä osaan vaikka mitä, enkä harmistu suunnattomasti siitä, jos meneekin pieleen. Pidän myös siitä, että kehoni toimii ja antaa minun tehdä vaikka mitä. Esteettisesti se ei minua aina miellytä, mutta en usko näiden tuntemusten olevan sidoksissa kehooni vaan mieleeni. Minusta minulla on myös kauniit kasvot. Olen myös oppinut, että ympärilleen kannattaa kerätä niitä ihmisiä, jotka tuovat minun parhaat puoleni esiin ja joissa minä tuon esiin hyviä puolia. Se tekee itsestä pitämisestä helpompaa.

Suomessa pidän siitä, miten moninainen ja rikas väestö täällä elää niin kielensä kuin tapojensakin puolesta. Turkulaistuneena savolaisena törmään vieläkin yllätyksiin tavoissa ja puheessa, vaikka olen asunut täällä jo 17 vuotta, eikä se haittaa yhtään! Rakastan myös sitä, miten vapaasti Suomessa saa kulkea luonnossa ja käyttää sen antimia ja iloitsen, kun suomalaiset osaavat myös tätä etuaan hyödyntää. On ihana asua maassa, jossa metsään pääsee mököttämään yksin suhteellisen helposti, vaikka asuisi kaupungissa.

Suomessa tahtoisin muuttaa tapaa puhua suomalaisista ja Suomesta. Haluaisin, että turhan uhon sijasta isänmaallisuudessakin keskityttäisiin vaikka tajuamaan, etteivät suomalaiset ole sen kateellisempaa tai ahneempaa tai kyräilevämpää kansaa kuin muutkaan. Harmittaa aina, kun missä tahansa keskustelussa joku avaa sanaisen arkkunsa kommentilla ”no Suomessa ollaan niin kateellisia/juntteja/kielitaidottomia/tyylitajuttomia…” Ihan yhtä hyviä ollaan kuin muutkin. Ja muut yhtä hyviä kuin me.”

Annika Karvonen,
kääntäjä

”I’m usually ready to try and see, if I can do things, and I like that about myself. Usually I’m convinced that if I just follow the instructions and work carefully, I can do pretty much anything. I don’t get upset, if the result isn’t perfect. I like my body, because it works and lets me do so many different things. It isn’t always aesthetically pleasing to me, but I don’t think that has anything to do with my body, but rather with my mind. I think I have a beautiful face. I’ve learned that it’s best to surround myself with people that bring out the best in me, and who I bring out the best in. It makes liking myself easier.

The diversity in language and manners is wonderful in Finland. I moved to Turku from Eastern Finland 17 years ago, and the use of language and manners of doing things still surprise me, and it doesn’t bother me the least bit. I love the fact that anyone can roam in the Finnish forests and enjoy the bounties of nature. It makes me happy to see that Finns take advantage of their right to do so. It’s wonderful to live in a country, where you can easily go and sulk in the forest even if you live in an urban area.

I’d like to change the way Finns speak of other Finns and Finland. I’d like to see that instead of fruitless patriotic boasting we’d concentrate on seeing that Finns aren’t any more jealous, greedy or morose than any other nation. It always annoys me, when in any conversation someone throws in a comment stating that Finns are jealous or don’t have a sense of style or can’t speak different languages. We’re just as good as everyone else. And so are all the other people.”

Annika Karvonen,
translator

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: